1 Ağustos 2017 Salı

Microsoft Yaz Okulu 2. Gün


Yaz okulunun 2. gününde yine bomba gibi bir gün geçirdik 😃

Sabahki oturumda Microsoft Türkiye CTO'su Onur Koç konuşmacı olarak bizlere önemli tavsiyelerde bulundu.

Yazılımda bir konuda uzmanlaşmak ve genel konsepti(mantığı) anlamak konusunda tavsiyelerde bulunmanın yanı sıra işe alımlarda nelerin önemsendiğinden, nelere dikkat edilip nelerin hiç önemsemediğinden de bahsetti ki bu, Microsoft’un geniş vizyonunu daha da net gösterdi. Onur Koç network kurmamız ve bilmediğimizi sormamız için önemli tavsiyelerde bulundu. 

Ayrıca kendimizi geliştirebilmemiz ve harekete geçebilmemiz için Comfort Zone bölgesinden dışarı çıkmamızı da altını çizerek tavsiye etti.  

Daha sonra Software Development Engineer İbrahim Kıvanç‘tan birçok teknik konuda bilgi aldık. Uygulama geliştirme teknolojilerinde neler var, neler kullanılıyor, trend teknolojiler neler, gelecekte hangi teknolojiler kullanılacak ve Microsoft’un ürettiği çözümler gibi önemli konularda bilgi aldık.
Yapay zeka servislerinin(Cognitive Services gibi) öneminden ve Microsoft’un bu konudaki çalışmalarının neler olduğu hakkında da heyecan verici bilgiler aldık.
Öğleden sonrasında Yazılımcının Gözünden UI & UX konulu eğitime başladık. Bir proje geliştirilirken dikkat edilmesi gereken pattern ve arayüz konularında bilgi aldık. 

Geliştirme işleminin en başından test işleminin en sonuna kadar kullanabileceğimiz araçlar hakkında da tek tek incelemede bulunduk.

Gün sonunda ise Eski Nike Türkiye Genel Müdürü Zafer Parlar‘dan yurdışı ve Türkiye deneyimlerini dinleme fırsatı yakaladık. 


Yine dolu dolu geçen bir gün daha.Bunlar hep unutamayacağımız, unutmayacağımız anlar 😀

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder