2 Ağustos 2017 Çarşamba

Microsoft Yaz Okulu 3. Gün


Yaz Okulunun 3. günüde yine dolu dolu geçti 😀

Güne Behice Funda’nın “İkna Etme Yöntemleri” adlı sunumu ile başladık. Yeni tanışmalarda ilk izlenimin çok önemli olduğuna değindi. Yapmamız ve yapmamamız gerekenleri anlattıktan sonra hepimize ilginç bir soru ile test etti.

Soru şu; Kendinizi birinize anlatmak istiyorsunuz ve asansörde karşılaştınız. Sadece 2 dakikanız var. Bu ürününüz de olabilir işe başvuru da olabilir. Nasıl anlatırsınız? Çok fazla fikir geldi. Ürünümün güçlü yönlerinden bahsederim, karşıdaki kişiye yarayan özelliklerinden bahsederim gibi gibi…

Aslında tam olarak bunlar değilmiş. İlk amacınız karşıdaki kişide merak uyandırıp en az 10 dakikalık bir randevu almak ve gerisini getirmek burada kritik.

Diğer bir konuşmacı Technical Delivery Manager Barbaros Günay, bizlere Enterprise Services Life Cycle and Roledefinitions sunumunu anlattı. Kurumsal yapının detaylarını, kurumsal yapıda iş süreçlerini, rolleri anlattı.

Microsoft takımından Senior Consultant Alper Soğukpınar bizimle beraberdi. Agile Methodology üzerine sunumunu gerçekleştirdi. Kurumsal firmalarda metodolojilerinin nasıl işlediğini. Sisteme nasıl entegre edildiğini anlattı.

Son olarak Premier Field Engineer Nuran Zenginel’in DevOps üzerine sunumu dinledik. Bolca Visual Studio’dan bahsettik. Bununla beraber Visual Studio Code’a da değindik. Team Foundation Server üzerine bolca sohbet ettik. Takım çalışmalarında yerinden bahsettik.


Sonra projelerimizin Business Canvas’larını da doldurduktan sonra jüriye ilk 1 dakikalık sunumumuzu gerçekleştirdik. Herkes 1 dakika içerisinde jüriye projesinin neler içerdiğini, hangi teknolojileri kullandığını ve projenin kimlere hitap ettiğini anlattı.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere 🙌

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder