24 Ağustos 2017 Perşembe

Microsoft Yaz Okulu 19. Gün


Merhaba, bugün finalden önceki son gündü. Bu gün final için provalar yapıldı. Finale çıkan projeler belirlendi. Anlayacağınız bugün çok dolu bir gün oldu.👾 🤖

Sabah ilk konuşmacı IBM Türkiye Genel Müdürü Defne Tozan bizlerleydi. Kendisini bizlere IBM hakkında bilgiler verdi. IBM gelecek vizyonundan yaptığı işlerden bol bol bahsetti. Aynı zamanda bizlerin sorularını da cevapladı. Gerçekten önemli bir konuşmaydı.

Yazımın başında da dediğim gibi bugün projelerimizin finalden önceki son günü olduğu için bizler proje sunumlarına başladık. Projesini geliştirenler arasında belirli kriterlerden geçen 10-15 proje yarınki finalde jüri karşısına çıkacak. 💪


Bu amaçla Behice Funda hocamız ve İbrahim kıvanç hocamız bu konu hakkında bizlerle konuştular. Bunun bir yarışma havasına dönüşmemesini ama bu bir aylık süreçte çalışmalarımızın sonucunu görmek adına yapıldığından bahsetti. Birbirimizle yarış halinde değil birbirimize destek olmamızın altını çizdi. Gerçekten çok önemliydi hocalarımızın dedikleri.

Akşamki son konuşma oturumuna kadar tüm gün projeler dinlendi ve yaklaşık 10-15 civarı proje seçildi. Gerçekten bu 1 aylık süreçte ortaya çok güzel projeler çıktı. Seçilen bu 15 proje gibi diğer projelerde çok büyük emek sarf edilerek yapıldı.

Daha sonra günün son konuşmacısıda bize süpriz oldu. Son konuşmacımız Özge Ersu bizlere 80 dakikada Dünya Turu konuşmasını anlatmak için bizlerleydi. Kendisi Turizm Gezi Uzmanı, Yazar, Radyo Belgesel Yapımcısı, Yayıncı, Sunucu. Özge Ersu dünyanın çok farklı yerlerini gezip gören oraları içselleştirip bunu adeta bi stand-up gösterisi gibi eğlenceli bir şeklide sunan birisi. Salondaki herkes çok dikkatli bir şekilde anlatılan herşeyi dinledi. Ayrıca oturum çok interaktif bir şekilde geçti.  Bu güzel konuşması için Özge Ersu'ya çok teşekkür ederim.

Evet yazımın sonuna geldin. Yarınki final günü yazısında görüşmek üzere🙌 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder