22 Ağustos 2017 Salı

Microsoft Yaz Okulu 17. Gün


Merhaba, bugün eğitim aldığımız son gün oldu. Son iki gün artık projelerimizle yoğun bir şekilde zaman ayırıp Cuma günkü finale yetiştirmeye çalışıyoruz.
😀 😃 😄 😁 😆 😅 😂

Sabah ilk konuşmacı BKM (Bankalar Arası Kart Merkzi) CEO'su Soner Canko bizlerleydi. Bilmeyenler için BKM örneğin A bankamatiğinden B bankasının müşterisi para çekerken bu işlem Türkiyede BKM üzerinden geçiyor.

Soner bey bizlere BKM'nin 90lı yıllardan bugüne nasıl geldiğini nasıl dönüştüğünü anlattı. 2011 yılına kadar geleneksel yöntemlerle çalışırken 2011 yılından sonra tamamen teknolojiyi yakından takip edip şirket içinde uygulayan bir yapı haline gelmişler.Soner Canko gerçekten çok önemli noktalar değindi.
Soner Canko : Bugün hayal et yarın fark et.


Daha sonra Microsoft Türkiyeden Oğulcan Bayram PowerBI anlatmak için bizlerleydi. PowerBI adına detaylı bir eğitim oldu. Gerçekten verilerin tablolar haline getirmesinden ve daha birçok özelliğinden bahsetti.

Öğle arasından sonra projelerimiz için bizlere vakit tanındı. Burada arkadaşlarım eksik olan projeleri üzerinde çalıştılar. Projelerimizde bizlere yardımcı olmak için Engin Polat hocamızda bizlerle birlikteydi. Benim ve diğer arkadaşlarımın projelerinde takıldığı yerlerde Engin hocamız yardımcı oldu.

Daha sonra günün son konuşmacısı Bilgi Üniversitesinde Pazarlama eğitimi veren Levent Erden bizlerleydi. Kendisi kendi kuşağıyla bizim kuşağımız arasındaki çatışmazlıkdan bahsetti. Dünyanın bir dönüşümden geçtiğini bahsetti. Dönüşüm değişmek değildir ve artık zamana karşı yarıştığımızdan bahsetti. Levent Erdenin bizlere aktardıkları çok önemliydi.

Bugününde sonuna geldik. Yaz okulunda son 3 günümüz kaldı. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder