21 Ağustos 2017 Pazartesi

Microsoft Yaz Okulu 16. Gün


Yaz okulunun artık sonuna yaklaşıyoruz. 🚴🏻 Son haftanın ilk günüde gayet eğlenceli ve dolu dolu geçti.🤖


Bu sabah ilk konuşmayı Microsoft Türkiye İnsan Kaynakları Genel Müdürü Esra Gaon yaptı. Gerçekten çok önemli şeyler söyledi. Mezun olunca neler yapmamızdan Microsoft'un insan kaynakları sürecinde neler yaptığı gibi birçok önemli konuya değindi.

Bizlere önemli tavsiyelerinden bazıları bizlerin sosyal sorumluluk projelerinde yer almamız, mezun olunca iki-üç yılda sektör değiştirerek tecrübe edinmemizi söyledi.


Esra hanımdan sonra Mvp olan çok değerli Koray Kocabaş hocamızın Machine Leearning sunumunu dinledik. Koray hoca bizlere çok değerli bilgiler aktardı. Sunumlarını dinlemesi çok keyifliydi.


Daha sonra Hürriyet'te Data Engineer olarak çalışan Sinem Oğuz Körpüz bizlerleydi. Sinem hanımın sunumuda gayet önemliydi. Bu sunum ardından öğle arasına çıktık.


Öğleden sonra ise MEF Üniversitesinde görev yapan Tuna Çakar hocamız Machine Learning anlatmak için bizlerleydi. Beraber demo yapma fırsatı bulduk. Önceden araştırılmış veri setleriyle Azure ML portalına girip orada demolarımızı yaptık.

Bu sessiondan sonra ise Garajın kurucusu Murat Kun bizlerleydi. Murat bizlere Startup ekosistemini, dünyadaki ve Türkiyedeki ortamı anlattı. Ayrıca çok güzel etkinlikler yapıp startupları biraraya getiren StartupCarnival düzenlemişler. Hedefleri tüm Türkiyeye bu kültürü yaymak. Muratın anlattıklarıda çok değerliydi.

Bugünde çok enerjisi yüksek bir gün oldu. Finale son 4 gün kaldı. Şimdiden görüyorumki buradaki arkadaşlıkları çok özlüyeceğiz. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere 😀 😃 😄🙌 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder