16 Ağustos 2017 Çarşamba

Microsoft Yaz Okulu 13. Gün


Dünkü halısaha maçının verdiği yorgunlukla güne yorgun başladım.

Sabah ilk konuşmacı Etohum kurucusu Burak Büyükdemirin etkileyici konuşmasıyla başladı. Hayat hikayesi, Etohumun nasıl bugüne geldiğini, girişimciliği, Startup gibi konular hakkında güzel bir konuşma oldu. Çok önemli bir söz söyledi Eğer bir fikriniz yoksa başlayamazsınız! Fikriniz olacak ve nereye gideceğinizi bileceksiniz.

Daha sonra çok değerli Engiz hocamızdan Unity eğitimi aldık. Temelde bir oyun nasıl yapılır,modelleme,mapleme gibi bilgiler aldık.


Öğleden sonra Vr (Virtual Reality) ve Ar (Augmented Reality) ile ilgili bir sunum dinleyecekdik. Bu sunumu bize CodeModeOn kurucu ortağı Redi Gokaj anlattı. 

Redi Gokaj bize dha önce çalıştığı firmalara yaptığı işerin videolarını izlettirdi. Keyifli bir sunumda.

Daha sonra CodeModeOn'da staj yapan aynı zamanda Msp olan Arda Zeytin bizlere Unity ile Ar demosunu yaptı. Faydalı bir sunumdu.

Bu sessiondan sonra Scode kurucusu ve aynı zamanda yine bir Msp olan Barış Cevizin Hololens teknolojileri hakkındaki sunumunu dinleme fırsatı kayaladık. Barışın sunumu sonrasında yaptığı demo ise çok faydalıydı.

Barıştan sonra günün son konuşmacısı Marka ve İletişim danışmanı Meltem Çakırdı. Markaların ne yapması nasıl davranmısı hakkında bizlere sunum yaptı. Bir markanın duygusal yaklaşması konusuna değindi. Kendisi ModaCruz için yazdığı marka manifestosunu okudu. Gayet başarılı bir metindi. Bizim için faydalı bir session oldu.

Günün sonunda yorulduk ama eğlendik. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere 😀 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder