15 Ağustos 2017 Salı

Microsoft Yaz Okulu 12. Gün


🔟 numara  gibi bir günden hepinize merhaba 😃


Sabah ilk konuşmacı, Sabah gazetesi teknoloji yazarı Timur Sırt‘ın hem kendi hayat hikayesi hem de girişimcilik hakkındaki konuşması ile başladı. Gazeteci kimdir, merak nedir, itibar nedir ve zaman nedir gibi soruların yanıtını hep beraber tartışarak aradık. Maden Mühendisi olarak mezun olduktan sonraki iş hayatında da neler yaptığından kısa kısa bahsetti.

Daha sonra Microsoft MVP’si Hardware Designer Umut Erkal hocamızdan IoT ve Girişimcilik üzerine yaptığı konuşması başladı. IoT alanında yaptığı ve sürdürdüğü çalışmalara da değindi. Çok faydalı bie eğitim oldu ben ve arkadaşlarım için.


Vee en önemli azmin başarının ismi efsane isin Hasan abimiz, canımız ciğerimizin hayat hikayesini, başarılarını dinledik.


Hayallerinin peşinden giden, olumsuz şartlara asla aldırış etmeyen, bizler için hayatım boyunca ilham kaynağı olacak olan ve Microsoft’ta Yazılım Geliştirme Uzmanı olarak çalışan Hasan Özdemir‘in konuşması başladı.


Ve birde demo projesi geliştirdi. Göremeyen bir insan olarak hiç bir insandan da yardım almadan o kadar harika şekilde uygulama yazdı ki koskoca salondaki 100 kişinin ağzı açık kaldı. Uygulamayı yazıp, bilerek hata yapıp daha sonra hataları düzeltip debuglaması.. Kelimeler yetmes Hasan abiyi anlaymaya.



Enson Hasan abimizin bize Developer yemini ettirmesinide yazmadan geçemeyeceğim. Hasan abiyi yakından takibe almanızı öneriyorum.

[Akşam yazokulu halısaha ekibiyle 7-7 maç yapyık. İki takımda çok iyi oynadı. Bu maçın galibi yoktu. Dostluk kazandı. Merak edenler için maç 13-13 bitti 😀 😃 😄

]


Bu değerli günün ardından bir sonraki yazıda görüşmek üzere 😵

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder