4 Ağustos 2017 Cuma

Microsoft Yaz Okulu 5. Gün


Yine her zamanki gibi eğlenceli bir gün oldu bizim için 😀

Sabahki oturumda Microsoft Independent Software Vendor Gökşin Bakır ile başladık. İnsan ilişkilerinin öneminden bahsetti.

Girişimcilik üzerine sohbet ederken, startuplardan bahsetmemek olmazdı. Bir startup sürecinin neler içerdiğini anlattı. Hatta bizlere startup şirketinin izlemesi gereken adımları gösterdi.

Bizler için çok farklı bir bakış açısı oluşturdu. Özellikle bir iş yaparken sevdiğimiz işi yapmamız gerektiğinin çok önemli olduğunu bir kez daha Gökşin Bakır sayesinde öğrenmiş olduk.

Gökşin bey daha sonra Blockchain’den bahsetti. Blockchain’in geleceğini beraber sorguladık. Arkada nasıl bir sistem olduğundan bahsetti. Çoğu şeyin otonom olduğunu ve güvenirliğinin ne durumdan olduğundan bahsetti.

Diğer konuşmacımız canımız ciğerimiz Engin Polat hocamızdı 😀. Engin Polat bir çok alanda ödüllü projelerde yer almış, .Net alanında yol gösterici olan bir eğitmendir aynı zamanda.

Şu anda BilgeAdam Kurumsal bünyesinde Yazılım ve Veritabanı biriminde Chief Architect görevini sürdürmektedir. C#’ın detaylarına inerek OOP’yi anlama çalıştık. OOP’nin ne için kullanıldığını hangi ihtiyaçtan doğduğuna bahsettik. 

Zaman zaman dizayn patternlere de giriş yaparak C#’a giriş eğitimini tamamladık. Bir web API nasıl yazılır bunu öğrendik. Entity Framework ile DB bağlantısı nasıl yapılır CodeFirst nedir nasıl uygulanır bunlardan bahsettik. Ben burada konu başlıklarını yazıyorum sadece, daha fazla detaya giremiyorum maalesef.

Son bölümde ise Teleporter’in kurucusu Dilara Keçeci bizimleydi. Teleporter’in startup sürecinden bizlere bahsetti. Sürecin nasıl geliştiğini, hangi aşamalardan geçtiğini bizlere anlattı. Teleporter’in daha ilk zamanlarından başlayarak Teleporter’in nasıl büyüdüğünü bize anlattı.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere 😀 😃 😄

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder