11 Ağustos 2017 Cuma

Microsoft Yaz Okulu 10. Gün


Bugün 10. günümüze geride bıraktık. Günler bitiyor. Stajımızın yarısı bitti. 😨

Bugün, haftalık proje sunumlarımızı gerçekleştirerek geçti. Hepimiz sunumlarımızla projelerimizi jüriye ve arkadaşlarımıza anlattık.

Günün ilk konuşmasını Microsoft Çözüm Satış Uzmanı Kürşat Gök ile başladı. Microsoft içinde satış süreçleri nasıl gerçekleştiriliyor bunlardan bahsetti. Üniversite zamanlarımızda  bir işte çalışmamızı hiç olmazsa part time bir işe devam etmemizin öneminden bahsetti.

Daha sonra TCM’de Senior Consultant olarak görev yapan Osman Seçkin Karabaş‘tan Azure hakkında teknik bilgi aldık. Azure’da bulunan servislerden şirketlerin Azure üzerinde yaptıklarına kadar değindik.

Öğleden sonra ise sıra proje sunumlarımıza geldi. Ay sonunda değerlendirilmesi için jüriye sunacağımız projemizi haftalık olarak sunuyoruz. Ne durumda, neler yaptım ve neler yapacağım gibi kısa bir 2 dakikalık sunum gerçekleştiriyoruz. 

Proje sunumlarından sonra günün ve haftanın son konuşmacısı olarak Bilge Adam Direktörü Mustafa Acungil‘in konuşması başladı. Konuşmacının konusu ise kariyer tuzaklarıydı. Neler kariyer tuzağıdır, nasıl kurtulmalıyız gibi konular hakkında konuştuk. Yeterlilik, farkındalık ve bilinçlilik gibi kavramlar üzerinde durarak bunlardan ders çıkarmaya çalıştık.

Yorucu ama dolu dolu geçen bir gündü. 👨‍💻

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder