30 Temmuz 2017 Pazar

Microsoft Açık Akademi Yaz Okulu Programı


Bu yıl benimde kabul aldığım 🙂  ve burada olmaktan çok mutlu olduğum 😀 Yaz Okulu programını bir ay boyunca blogumdan deneyimlerimi,gözlemlerimi paylaşacağım.

Microsoft Türkiyenin yaklaşık 17 yıldır staj programı altında düzenlediği ama son 4 yıldır bambaşka bir formatta düzenlediği bir staj / eğitim programıdır.


Her yıl ağustos ayında 100 öğrenciyi kabul ettiği ve sektörün önde gelen liderleriyle bir araya getirdiği bir programdır.


Her yıl 1000’e yakın başvurunun arasından seçilen 100 öğrenci, birbirinden değerli konuşmacılarla bir araya geliyor. Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi MVP’ler, MCT’ler ve BT profesyonelleri tarafından verilecek olan yoğun teknik eğitimlerde; bulut teknolojilerinden mobil ve masaüstü uygulama geliştirmeye kadar birçok farklı konuya değinilecek.


Bunların yanı sıra iş dünyasının önde gelen firmalarının liderleriyle bir araya gelecek olan öğrenciler profesyonel dünyayı yakından tanıma fırsatı yakalıyor.
Microsoft Türkiye Açık Akademi Yaz Okulu’nda öğrenciler, teknoloji sektörünün önde gelen eğitimcileri tarafından hazırlanan yoğun bir ders programını takip ediyorlar. Teknik eğitimlerin yanı sıra gelecekte başarılı girişimler kurabilmeleri ve iş hayatında da yararlanabilmeleri amacıyla pazarlama, iş geliştirme, satış gibi konularda da dersler alıyorlar.


Microsoft Türkiye, Açık Akdemi Yaz Okulu ile Türkiye’nin çok düşük bir paya sahip olduğu küresel bilişim pazarına katma değer sağlayacak, Türkiye’nin kalkınmasında anahtar rol üstlenecek genç yazılımcılar yetiştirmeyi hedefliyor.



Bu sene 31 Temmuz – 25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan Açık Akademi Yaz Okulu’nda üniversite öğrencileri uygulama geliştirme eğitimleri almanın yanı sıra farklı sektörlerden liderlerle bir araya gelerek onların ilham verici hikayelerini dinleyecek ve iş dünyasını yakından gözlemleme şansını yakalayacaklar.


Bu yıl neler var?

Microsoft Açık Akademi Yaz Okulu’nda bu yıl, temel uygulama geliştirme becerilerinin yanı sıra Xamarin, Chatbot, Unity, Microsoft Cognitive Services, VR/AR gibi teknolojiler, ayrıca nesnelerin interneti, büyük veri ve bulut teknolojileri konuları sektörün liderleri tarafından aktarılıyor olacak.


Microsoft Açık Akademi Yaz Okulu’na katılan her öğrenci bir ayın sonunda büyük jüri önünde geliştirdiği projeyi sunma şansını da yakalayabilecek.


Unutmayın; yaz tatili hiç bu kadar teknolojik olmamıştı! 💪

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder